Bezlepkové liščí preclíky

Nejlépe chutnají o Liščí neděli snězené přímo pod stromem!

Na Liščí neděli proběhne sadem liška a poztrácí přitom preclíky. Děti, jen co ráno vstanou, běží při vycházejícím sluníčku hledat preclíkové překvapení.


Protože už hezkou řádku let vaříme a pečeme bezlepkově, naučili jsme se improvizovat a přizpůsobovat si tradiční recepty k obrazu svému. Hlavně ty, které jsou celé z těsta.


A tak jsme si na Liščí neděli udělali preclíky:


Liščí preclíky

1 hrnek vlažného mléka

2 hrnky bezlepkové mouky (moje osvědčená trojkombinace - rýžová, kukuřičná, pohanková)

1 vejce od šťastných slepiček

1 kostka droždí

špetka soli

olej a máslo

skořice

cukr (třtinový moučkový)


Zaděláme kvásek. Ve vlažném mléce s troškou cukru necháme vzejít rozdrobené kvasnice. Smícháme všechny tři mouky, přidáme špetku soli a přilijeme kvásek a vejce. Těsto necháme v teple kynout. Poté z něj tvarujeme kroužky, které smažíme na oleji s máslem dozlatova. Nakonec kroužky obalíme ve směsi cukru a skořice.


Hotové preclíčky navlékáme dětem na vrbový proutek, svážeme mašlí a rozvěsíme po stromech. Děti šmejdí sadem a hledají liščí vzkaz :-)


O Liščí neděli čtěte zde.



Krásný den přeje



Veronika




115 zobrazení
hajdyLOVE.png

© 2018 Veronika Hajdyla

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now